Par Lasi



Kaķītis neatrodas pie manis, bet tieku informēta par viņu gaitām. Tātad tas, ko zinu:

Piektdien, 11.novembrī saņēmu ziņu par kādu kaķēnu, kurš paniski kliegdams skraida gar medicīnas muzeju - blakus dzīvai satiksmei...
Tā kā tobrīd nevarēju turp tikt, lūdzu palīdzību Artai (viņai liels paldies!).
Pēc stundas mincis bija pie manis.
Bet...
Viena actiņa zaudēta, otra - varbūt vēl glābjama, bet ar to arī patreiz minks neredz...ja vien atšķir tumsu no gaismas...
Kaķēnam noteikti bija nepieciešama vizīte pie acu ārsta.
Atceroties Umsīti, gribas dot iespēju...
***
Dakters mani nedaudz apbēdināja, bet es vienmēr esmu gatava jebkādai atbildei, vien tas, ka cerība reizēm ir lielāka un sevi neattaisno...

Mazajam ir plīsusi actiņa, tikai atšķirībā no otras, tā nav iztecējusi, bet pati sevi saglābusi. Spiediena rezultātā, kurš radies pie plīsuma, lēca pievirzījusies cieši klāt radzenei, veidojot "korķi" (tādēļ actiņa nav iztecējusi). Vietā, kur lēca piespiedusies un noturējusi ciet caurumu, sākuši veidoties rētaudi, saaugumi. Šī vieta ir necaurspīdīga un attēlā to var redzēt kā tumšo pleķīti acs viducī.
Iespēja, ka actiņa dzidrināsies, nav liela, taču - ņemot vērā, ka kaķēns ir dikti mazs, tas strauji augs, līdz ar to - augs arī acs, intensīvi, mēnesi pilinot speciāli uzjauktas zāles, pastāv iespēja, ka rētaudi plīsīs, lēca atvirzīsies uz savu vietu un audi kļūs caurspīdīgi, bet varavīksnene funkcionāla. Nav teikts, ka vizuāli actiņa varētu kļūt atkal normāla izskata, nē, protams, bet caurspīdīgāka, dzidrāka gan, iespējams.
Dakters nebija optimistiski noskaņots, bet ieteica mēģināt.

Un es nolēmu mēģināt. Sliktāk nebūs. iespējams, labāk.
Minčuks jūtas ļoti labi, rotaļājas, labi ēd. Viņam nesāp un pie diskomforta, ko radījis aklums (vai daļējs), tas jau pieradis un to neizjūt tā, kā mums varētu šķist.

Daži mani gribēja pārliecināt, ka kaķēnuir jāiemidzina... Visādi citādi veselu un dzīvespriecīgu minci par viņa actiņu stāvokli sodīt ar nāvi nespēju... Piedodiet.
Septembrī mājās devās pilnīgi un neatgriezeniski aklais Umsītis. Viņam tika dota iespēja. Arī Lasim tāda tagad ir dota.

Paldies visiem, kuri deva mums iespēju apmeklēt dakteri un spert pirmo nedrošo soli pretim gaismai!
Un es ļoti ceru, ka mums izdosies!
Ja vēlies atbalstīt mazo Lasi, būsim pateicīgi!

Dzīvnieku aizsardzības biedrība
"TUTTI PALĪDZĪBA DZĪVNIEKIEM"
Ziedojumu konts:
AS, "Swedbank",
LV30HABA0551028417276
Reģ.Nr. 40008159739
Mērķis: Mazajam Lasim

Un pēdējie jaunumi šodien :

Sveika.
Par Lasi:

Šovakar Lasis bija atkārtotā vizītē pie dr.Maneka.
Pastāstīju dakterim, ka nekādus uzlabojumus nemanu, vien to, ka actiņa pirmajās dienās kļuva gludāka.
Bet..
Dakters apskatīja un sacīja, ka - UZLABOJUMI IR!!!
Aptuveni 1/3 rētojuma ir plīsuši un atvirzījušies nost no radenes, vienā malā tie vēl turas, bet diezgan vāji, kas noteikti atdalīsies, bet vienā punktā joprojām sarētojums ir ciešs, pie tā jāstrādā. Dakters sacīja, ka tas, iespējams, nebūtu nekas, bet viņu priecē tas, ka vienā maliņā viņš jau redz zīlīti Tas nozīmē, ka teorētiski KAUT KO Lasim jau vajadzētu varēt kaut nedaudz saskatīt. Mums jāeksperimentē, laižot Lasi ārpus būra, lai saprastu, kā viņš pārvietojas pa sev nezināmu telpu. Diemžēl, joprojām Lasim lielu daļu laika jāpavada būrī savas drošības dēļ.
Tagad uzjaukti stiprāki pilieni, kombinēti arī ar zīlīti kairinošu preparātu, tos jālieto vēl mēnesi. Tāpat lietderīgi pa laikam Lasim paslēgāt gaismu - iekšā, ārā, lai veicinātu zīlītes mehānisku darbību, kas veicinātu saauguma ātrāku sairšanu.
Par otras, tukšās actiņas, operāciju vienojāmies par apvienotu operāciju - pie kastrācijas, jo tā nav akūta lieta.
Pagaidām turpinām pilienu terapiju un cerēsim uz gaišu skatu nākotnē!
Paldies viesiem no Lasīša! Par to, ka dodat iespēju viņām turpināt ārstēšanos, līdz ar to - dodat iespēju nākotnē REDZĒT!

PALĪDZĒSIM KOPĀ!!!!!

Komentāri

Populāras ziņas