Kaķu maltīte

Tā ka man mājās jārūpējas par četriem zvērēniem, tad piedomāju arī pie tā, ko un par cik dodu. Stjū un Pika kā jau grauzēji - ēdiena ziņā sanāk ļoti ekonomiski. Bet kaķēni - tas jau ir cits stāsts. :) Ja uztur tikai no sausās barības un konserviem - nav lēts prieks. Protams, var arī lēti tikt cauri. Pērkot Suiper Netosauso barību pa 0.99 ls kg. Dodot Optimas līnijas konservus. Bet es pati uzturā nelietoju Optimu tā "augstās kvalitātes" dēļ, kur nu vēl minčiem dot. Tā ka mana kaķēnu barība maksā ap 4-5 ls kg. Konservu bundža vismaz ap 1 ls. Pie tam vēl tas 1 kg pietiek labi ja pusmēnesim. Mjā, un tad vēl smiltis podam. Mēnesī ap četriem iepakojumiem aiziet gan kaķiem, gan trusim.
Nu, tad sāku meklēt informāciju, ko varētu pati sameistarot, lai sanāk lētāk. Un es pat teikšu - arī veselīgāk.
Pirmais - par konserviem sanāk izdevīgāk svaiga gaļa. Piem., vistu sirdis, aknas utt. Novāra tos un minči ēd ar lielāko prieku. Dažādībai ik pa laikam iedodu konservus.
Tad reizēm gan gaļu, gan konservus jaucu kopā ar kartupeļiem, rīsiem, griķiem, auzu pārslām. Tomēr gaļai jābūt vismaz pusei no visa, citādi mani minkāni atteiksies ēst.
Vēl ļoti veselīgi ir dot dārzeņus.
Sarīvē svaigus burkānus un piejauc klāt konserviem. Pievieno kaut kur ķirbi, kas pie tam vēl ir ļoti veselīgs aknām un nierēm. Dārzeņi ir dažādi. Var improvizēt un eksperimentēt. Kima un Foksijs vispār neēd ēdienu, kurā nav kaut kripatiņa gaļas vai konservi. Tad pārējais jāiemāna. :)

Nu jau divas reizes esmu taisījusi mājās gatavotos kaķu konservus. Ar sastāvdaļām improvizēju, kā vienmēr. Bet princips ir šāds:

Novāra gaļu ( pirmajā reizē vairāk patrāpījās speķis, vakar vistu sirdis ), kopā ar dārzeņiem. Liku šķēlēs sagrieztus burkānus un sarīvētu ķirbi. Visu kopā savāra, tā ka izveidojas buljons. Biezumus izņemu laukā. Buljonā ieberu auzu pārslas un rīsus, savāru tos.

Tikmēr daļu gaļas sagriežu mazos gabaliņos, daļu no dārzeņiem nolieku atsevišķi. Pārējo sablenderēju. Var arī samalt gaļas mašīnā.
Tikmēr arī biezputra ir gatava.
Tad pilnīgi visu sajaucu kopā. Un viss, konservi gatavi.

Vakar abi kaķēni visā gatavošanas procesā visu uzvaktēja un staigāja pa virtuvi pļāpādami ar mani. Pēc tam priecīgi ēda.

Parasti taisu pietiekoši daudz. Droši var likt saldētavā, lai stāv.

Darbs ir jāiegulda, bet tas vismaz ir veselīgāks par visiem konserviem kopā.

Komentāri

Populāras ziņas