Pusdienas

Gribēju padalīties ar faktiski elementāru pusdienu variantu. Bet rezultāts sanāca garšīgs.

Sākumā nomizoju kartupeļus un uzliku tos vārīties. Atstāju līdz mirklim, kamēr izvārījās mīksti.

Šoreiz pats galvenais bija mērce. Sagriezu gabaliņos šampinjonus, liku uz pannas cepties, pēc kāda laika pievienoju gabaliņos sagrieztu vistas fileju un vēlāk sagrieztus sīpolus.
Parasti man cepšana sākumā ir ar eļļu, pēc tam pievienoju nedaudz ūdeni, lai viss sutinās.
Visam maisījumam pievienoju garšvielas. Nekad neaprobežojos tikai ar sāli vien. Taisu  garšvielu miksli. Pikantumam pievienoju pilienu Tabasco piparu mērces. Piebēru sinepju graudiņus, pieliku sāli, Vegetu, garšvielu vistām un austrumu pikanto garšvielu maisījumu. Garšas niansei arī Spilvas parasto tomāta mērci, kādas divas ēdamkarotes. To visu samaisīju, uzliku vāku un ļāvu sutināties.

Tikmēr pagatavoju gurķu salātus ar krejumu.

Kad gaļa un šampinjoni bija mīksti, sāku no tiem gatavot mērci. Pievienoju skābo krējumu un majonēzi. Miltus neliku, jo iepriekšminētās vienības pašas par sevi ir biezas un mērce sanāk laba.

Faktiski viss bija gatavs. Kartupeļi nokāsti un nosusināti, salāti un mērce pagatavota.

Var kaut vai pāris dienas vārīt kartupeļus, bet mainīt tikai mērces un salātus. Rezultātā ēdiens vienmēr garšos citādāk.

Labu apetīti :)


Komentāri

Populāras ziņas