Piedzīvojums - Iepazīstam Rīgu ar velosipēdu - sākas :)

Pagājušo ceturdienu es un Maija izdomājām vakarā, pēc darba dienas, doties braucienā ar riteņiem. Man it īpaši šī doma likās tīkama. Jo ikdiena paiet pie datora birojā, kur taisu vienu maketu pēc otra. Tulīt pēc darba satikāmies centrā un devāmies ceļā.
Mums ir doma pa vasaru izbraukt visas Rīgas vietas, kuras ir atzīmētas velo ceļvedī. Pirmais maršruts veda pie manām mājām - Ķengaraga promināde.
Šī ir ļoti, ļoti skaista vieta, kura ved gar Daugavu. Ir padomāts gan par gājējiem, gan velobraucējiem.
Diemžēl, mēs pašas tā iedziļinājāmies apkārtnes pētīšanā, ka neiedomājies skatu nofotgrāfēt. Tādēļ atļaušos prominādes bildes paņemt no interneta.  :)






Bildēs ir redzama tikai maza daļiņa no skaistuma, kas tur ir. Prominādē ir gan bērnu spēļu laukumi, gan šaha un tenisa galdi, vietas, kur apsēsties un vērot upi.

Tālāk sākas lauku ceļi, kuri man pašai ir vistuvākie. Tie ved uz dārziņiem, pļavu un vecu lidlauku, kuru šobrīd izmanto, lai lidotu ar izpletņiem. Atzīšos, nezinu precīzu šo aparātu nosaukumu :) Bet izskatās interesanta nodarbe. Sākumā cilvēks ar mašīnu tiek ievilkts. Izpletnis atrodas trosītē, pēc tam trose tiek palaista vaļā un sākas lidojums.

Maijai fonā vienu šādu izpletni var redzēt :) 


Un te jau ir redzama pļava. Nemaz nejūtos, ka atrastos Rīgā. Putniņi čivina, sienāzīši sisina. Relaksējoša sajūta un skaista ainava :) 
Jā, uz pļavas fona arī es ķēmojos :)


Jau gatavojāmies braukt atpakaļ uz pilsētu, kad atgadījās ķibele. Maijas ritenim nokrita ķēde un pamanījās riebīgā veidā iesprūst starp zobratiem. Nekādi nesanāca izdabūt ārā. Apstādinājām divus vīriešus, cerībā, ka varēs palīdzēt. Par laimi neateica. Kāds laiks pagāja, kamēr ķēdi dabūja ārā. Domāju, ka es noteikti nespētu to izdarīt, jo tā tika ar spēku rauta. 
Prieks, ka viss beidzās labi un varējām turpināt ceļu. 

Atpakaļceļā bija visi spēki iztērēti un sāka mocīt izsalkums. Glābiņš - ZOOM Rimi. 


Lai gan vakara nodarbe bija aktīva, jutos tik relaksējusies un atpūtusies pēc darba dienas telpās :) Ļoti, ļoti patika. 

Rīt paredzēts iepazīt nākamo maršrutu. Tā ka drīzumā būs nākamais apraksts par mūsu piedzīvojumiem :)

Komentāri

Populāras ziņas