Veloceļojums - Rīga - Jūrmala

Aiz muguras ir mūsu otrais ceļojums ar velosipēdiem. Tas sākās 18:00. No centra braucu uz Candera ielas patversmi, kur bijām sarunājušas tikties. Pārbraucu pāri tiltam, tiku gandrīz līdz Uzvaras piemineklim. Pirms tā ir parks, nosaukumu gan nezināšu. Gribēju pirms garā ceļojuma vēl uzēst vakariņas. Somā sēdēja maizītes un studentu brokastis. Apsēdos pie upītes un sāku ēst. Pamanīju pīles...Protams, kā es tā viena ēdīšu un nepadalīšos. Liela daļa no manas maizes tika viņām - pīļu meitenei un pīļu puikam. Tad pēkšņi dzirdu smalkas balstiņas. Peld visa pīļu ģimenīte uz cienastu :) Mamma bērnus palaida pa priekšu, lai viņiem vispirms tiek. :)

Mazie pīlēni

Pēc vakariņām devos tālāk. Patversmē mani jau gaidīja. Šoreiz mūsu pulciņš pieauga. Bez manis un Maijas klāt nāca Zane, arī brīvprātīgā meitene no patversmes "Dzīvnieka draugs" :)


Kopbilde patversmes "Dzīvnieka draugs" pagalmā!
Maija pa īstam nodrošinājusies, ķivere, mugursoma. Nu, īsta tūriste :)

Esam ceļā prom no Rīgas :)
Braucām pa veloceliņu, kurš ved uz Jūrmalu. Braucēju ir maz, salīdzinoši. Ripojam raiti :) Zane pacentās mani izaicināt uz ātrumu. Žēl, ka beigās sanāca bremzēt, lai neizveidotos sadursme ar pretimbraucošajiem :)



Nu jau esam tikušas līdz Lielupei. Tagad pāri tiltam un tad pa labi. Jūrmala klāt un jūra arī tepat blakus vien ir. Atkal Maijas ritenis izstrādāja veco triku ar ķēdi. Pārbraucot pāri tiltam tā vienkārši nokrita. Kāds bija mans atvieglojums, ka šoreiz pašām izdevās atlikt un nevajadzēja domāt, ko nu lai dara. Rīga vismaz 20 km aiz muguras, ar kājām arī neaizstaigās.

Kāds bija mans prieks, kad ieraudzīju jūru, sajutu tā gaisu. 

Galamērķis sasniegts :)))))) Plats smaids, basas kājas utt. :)

Jā, beidzot jūra. Apavi uzreiz nost, lai var sajust smiltis. Un kā tad jūras apmeklējums bez pamērcēšanās. Peldkostīmi mums nebija un nebija plānots iet peldēt. Bet Tas jau neaptur no prieka baudīšanas. Laikam jau par turpmāko vislabāk runās bildes.  :)


Riteņi tālu ceļu braukuši, arī vēlas atvēsināties :)))) Papildus ieguvām jaunus dekorus - aļģes. Vai nav jauki? :)



Riteņi lai žāvējas, tikmēr mēs mēģināsim atrast horizontu!!!!





Atpakaļceļš bija tikpat enerģisks. Man liekas, ka mežā atstāju savu balsi. Mēs sevi izlikām no visas sirds un dvēseles. Personīgi es biju mājās ap 23:00. Laimīga, nedaudz nogurusi un gatava jaunai darba dienai :) Paldies Maijai un Zanei par brīnišķīgo vakaru.

Iesaku visiem pēc darba kaut ko aktīvu padarīt. No darba izgāju saspringta, vēl domāju par to, kas ir izdarīts, kas vēl jādara. Un tad sākās vakara ;piedzīvojums, kas lika aizmirst visu un baudīt tikai esošo brīdi :)

Varbūt vēl kādam ir vēlēšanās mums pievienoties? Nākamnedēļ dodamies izpētīt Juglas pusi. Maršruts jau tiek plānots :)






Komentāri

Populāras ziņas