Rotaļlietu izgatavošanas talka Candera patversmē

Viens no maniem darbiņiem :) Patversmes talkas bannerītis :)
Šis rīts sākās ar skatu uz saviem minčiem. Divi no viņiem sēdēja pie palodzes un vēroja, kas notiek pasaulē. Tad no kaut kurienes uz palodzes uzlaidās kaija. Flēra tā salēcās :D Putns bija manu kaķu augumā. Sākumā kaķi uz putnu tikai skatījās un brīnījās. Beigās Foksijs neizturēja un'leca logā, tā aizbaidot kaiju.
Tad es vēl nedaudz pie sevis nopukstējos, kāpēc gan svētdienas dienā man tik agri jāceļas. Bet zināju, ka šodien ir īpašs pasākums patversmē :) Pirmo reizi rotaļlietu izgatavošanas talka. To garām nevar laist, vai ne?

Tā nu devos uz centru, kur sagaidīju Kitiju. Kopā braucām uz patversmi. Maija, kā jau pasākumu vadītāja, bija ieradusies, drīz saradās arī pārējie dalībnieki.
 Sākumā mēs aplūkojām Maijas saveidotās rotaļlietas suņiem, izpētījām izprintētos materiālus, kā pareizi sapīt audumu utt.


Sākam!!!

Uz galda redzamās rotaļlietas ir Maijas darinātas
 


Pievienot parakstu

Sākumā izdomājam, ko katra no mums vēlamies uztaisīt. Iedvesmai skatamies jau gatavās mantiņas, gan arī materiālus. 
Sākumā izdomāju pamēģināt mezglošanu, ko nekad nebiju darījusi. Paņēmu vienu pamācību un sāku mēģināt. Vispirms sagriezu strēmelēs audumu, pēc tam sāku pīt. Jāatzīstas, ka uzreiz shēmu neizpratu. Pēc divu bižu samiestarošanas uztvēru domu, kā pareizi jāmezglo. Prieks, ka sanāk :) 
Cītīgi darinājām sunīšiem rotaļlietas un pārunājām dažādas tēmas. 
Kopā viss process paņēma piecas stundas, bet laiks paskrēja nemanot. Likās, ka tikko esam sākušas, kā jau visu bijām izdarījušas. Laba atmosfēra, jauki cilvēki, smaidi un labi padarīts darbs, apziņa, ka sunīšiem būs priecīgāk, spēlējoties.





Personīgi es uztaisīju divas mantiņas, pirmā atgādināja kaut kādu jūras briesmoni ar daudz, daudz kājām :D No estētiskā viedokļa man pašai nepatika. Bet par ataisnojumu der tas, ka mantiņas taisu pirmo reizi mūžā. 

Otrā manta gan man pašai patika. Sanāca izmantot skaistus audumus, līdz ar to arī manta sanāca laba. Lūk, arī mans otrs veidojums: 



Izmantoju audumu no mēteļa, kurā iekšā atrodas nedaudz paplacināta plastmasas pudele, lai sunim ir interesantāk spēlēties. Vienā galā izveidoju rokturīti, kuru var izmantot cilvēks, otrā galā trīs bizītes, aiz kurām zobus aizķer sunim. 



Nākamā attēlā redzams mūsu šodienas veikums. Daudz jaunu rotaļlietu. Patversmē mantas suņiem ir problēma, jo tām ir īss mūžs, suņi ātri viņas piebeidz :) Tāpēc arī Maijai radās ideja pašiem papildināt klāstu. Izmantot var jebkuru audumu, savas vecās bikses, kreklu vai kādu citu auduma gabalu.




Lai gan Kronai pārāk neinteresē mantiņas, tomēr arī sev tuvāko atrada un paņēma. Nē, tas nav priekšā noliktais kauls :D



Mūsu jaunākā dalībniece. Ļoti, ļoti čakla un pozitīva meitene :)
Liels, liels paldies Maijai par lielisko pasākumu. Gaidu nākamo talku :)










Komentāri

Populāras ziņas