Vairāk kā gads mammas statusā

Viss 2016. gads ir bijis pilnīgi citādāks nekā jebkad. Pašā gada sākumā, kad tikko nosvinējām Jauno gadu, pasaulē ieradās mūsu meitiņa Nikola Adelīna. Sākumā es biju apjukusi, likās dīvaini, ka Dzemdību nama personāls sauc mani par mammu, ka man blakus ir mazulis. Emociju gamma bija dažāda - prieks, saviļņojums, laime, pārgurums, izmisums, bailes, neziņa, satraukums. Pilnīgi viss...  Sākumā bija bail, vai visu daru pareizi. Ar laiku pieradu un bailes pazuda. Jo redzēju, ka viss ir labi. Pirmie trīs mēneši bija tie trakākie, ap ceturto beidzot pamazām sāku atgūt spēkus un jutu, ka esmu izgulējusies. Koliku laiks bija ļoti smags, maz gulēts, grūti tikt uz virtuvi, lai paēstu, bieži ēdu aukstu ēdienu, pa taisno no ledusskapja. Bet galā tikām, tas laiks tika pārvarēts un izturēts :) Ap ceturto mēnesi jau sāka palikt nedaudz vieglāk.
Mazā peciņa pamazām, pamazām kļuva arvien prasmīgāka - velšanās, rāpošana, celšanās, pirmie solīši. Nemanot mazais, nevarīgais kunkulis ir pārvērties par ļoti spējīgu cilvēciņu, kurš skrien, izdara savas izvēles, raud, smejas, priecājas, uzstāda savus noteikumus, māju sakārto pa savam utt.
Zobu nākšanas laiks mums, par laimi, bija ļoti viegls, nebija izteikti kašķi vai negulētas naktis.
Ir pagājis gads un pieci mēneši. Visgrūtākais bija pašai pierast, ka tagad sava dzīve ir jāpakārto mazajai dāmai. Nevaru vairs vienkārši doties, kur vēlos, darīt ko vēlos, visu laiku ir jāpielāgojas. Reizēm sevis pārvarēšana robežojās ar lielu izmisumu. Tomēr Nikoliņa ir lielākā laime, kas mūsu dzīvē varēja notikt. Visi grūtie mirklīši ir bijuši to vērti.
Ja pagājušā vasarā cīnījos ar kolikām, ārā gājām maz, jo ratos bija vislielākā histērija, tad tagad nereti rati tiek atstāti mājās un mazā dāma pati tipina pa ielu, gandrīz katru dienu cepam smilšu kūkas  un slidināmies pa slidkalniņu. Satiekam dažādus bērnus un viņu vecākus. Vēroju, kā Nikola cenšas ar citiem cilvēkiem sadraudzēties. Abas vasaras ir pilnīgi atšķirīgas. Un es ticu, ka nākamā vasara būs pilnīgi citādāka. Drīz atkal es atsāku iet darbā, mazulīte dārziņā. Dienas ritms atkal mainīsies.

Komentāri

Populāras ziņas